Protokoll Brewery

English

Protokoll staat sinds jaar en dag bekend als één van de beste speciaalbier bars in Berlijn. Sinds een paar jaar maken ze echter ook hun eigen bieren. De labels zijn ‘functioneel’, maar laat je daardoor niet op het verkeerde been zetten. De IPA’s van Protokoll behoren absoluut tot onze favoriete bieren. Ontzettend tof daarom dat Vadim van Protokoll naar Just in Baxfest komt en een gezonde voorraad van zijn bieren meeneemt.

Wie zijn die lui?

Vadim is de oprichter van Protokoll. Hij is afkomstig uit Dauvgapils (voormalige Sovjet Unie, nu Letland en niets te maken met pils) en in 2005 kwam hij in Berlijn terecht. In 2017 – na wat rondzwervingen over de hele wereld – begon hij Protokoll Taproom in Friedrischhain (Oost Berlijn). De taproom is niet groot, maar beschikt wel over maar liefst 24 taps. In de taproom zorgde hij voor een ‘east meets west’ selectie van craft bieren: uit zijn geboorteland Rusland, Duitsland, Europa en Amerikaanse bieren.

Sinds een paar jaar is er niet alleen de taproom, maar zijn er ook de Protokoll-bieren. Ze zijn te herkennen aan hun ‘functionele’ label. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten door dit label: de bieren zelf zijn van hoge kwaliteit en de IPA’s horen bij onze favorieten. Niet zo gek dat de jongens van Folkingebrew al eens een collab met Vadim gedaan hebben.

Meer weten over Protokoll Brewery?

Klik hier maar eens op!
Untappd Facebook Instagram Link