Walhalla

English

Het verhaal gaat dat Aart van brouwerij Walhalla bezoek kreeg van oude Goden. De Goden riepen hem op het bier te brouwen dat zij lekker vonden. Tenminste dat zegt Aart zelf. Hoe dan ook: hij is het gaan doen en met succes! Hij vernoemde alle bieren naar de oude Goden die hem vroeg de bieren te brouwen. Dus vermijd je Ragnarok en laat je omringen door Zeus, Loki en Njord en vind je Walhalla op Just in Baxfest 2024.

Wie zijn die lui?

In 2016 hing oprichter Aart van Bergen zijn Saxofoon aan de wilgen en besloot bier te gaan brouwen. De bieren van Walhalla zijn geïnspireerd op oude Goden. Niet alleen Noordse goden, maar ook bijvoorbeeld Egyptische en oosterse.

De brouwerij en proeflokaal van Walhalla in Amsterdam Noord is een hotspot voor bier- en muziekliefhebbers, want hoewel Aart niet meer bezoldigd muzikant is, is muziek nog steeds belangrijk.

Walhalla brouwt een grote diversiteit aan stijlen: Pale Ale, IPA, Stout, Sours, Tripel, Wit. In 2023 werd hun West Coast IPA Nisaba (Godin van o.a. graan in Mesopotamië) genomineerd voor Nederlands Favoriete Bierlijst van de Dutch Beer Ambassador.

Meer weten over Walhalla?

Klik hier maar eens op!
Untappd Facebook Instagram Link