Verdant

English

Als het op benchmark IPAs aankomt, kun je prima aankloppen bij Verdant. Sinds de oprichting in 2014 is Verdant synoniem geworden voor hop forward bierstijlen zoals India Pale Ale (IPA) en Double IPA (DIPA). Ontdek op Just in Baxfest waarom veel Europese craft brouwers een voorbeeld willen nemen aan Verdant.

Wie zijn die lui?

In 2014 begonnen James en Adam met het brouwen van bier in Falmouth – vlakbij Penryn waar ze nu zitten. James – die met zijn vrouw een falafelshop runde – en Adam kenden elkaar van vreemd soort mini voetbal. Als snel was duidelijk dat ze een gemeenschappelijke passie hadden: bier!

Vele post-voetbal-avonden leidden uiteindelijk tot de naam Verdant. Deze is afgeleid van het boek ‘The Adventures of Mr. Verdant Green’ over een eerstejaars student in Oxford.

Inmiddels is Verdant één van de bekendste brouwerijen van Hazy IPA’s en andere hop forward bieren. Ze hebben zelfs hun eigen giststam ontwikkeld. Deze giststam wordt gebruikt door zoveel NEIPA-brouwers dat ook dat een bewijs is dat Verdant tot de absolute benchmark van IPA brouwers behoort.

Meer weten over Verdant?

Klik hier maar eens op!
Untappd Facebook Instagram Link