Schneeeule

English

Schneeeule (Sneeuwuil) is levende bierhistorie. Hun bier is gebrouwen met gist die ze vonden in meer dan 50 jaar oude bierflessen. Vergeet alles wat je weet over Weissbier en maak kennis met het een authentieke zure Berliner Weisse. Deze bierprofessoren vertellen je graag alles over hun reis op Just in Baxfest.

Wie zijn die lui?

Schneeeule is het geesteskind van Ulrike Genz. Ze drinkt tijdens haar studie in 2012 voor het eerst Berliner Weisse en ze is meteen verkocht.

Halverwege de jaren 90 waren alle Berlijnse brouwerijen opkocht. Daarom was er tot 2012 geen echte Berliner Weisse in Berlijn. Daar bracht Schneeeule verandering in met de oprichting van hun eigen brouwerij in 2016.

Door gebruik te maken van historische gisten uit de flessen van de laatste brouwerijen die na de Tweede Wereldoorlog bestonden, proberen ze het origineel zo dicht mogelijk te benaderen: Een Weissbier op fles met een praktisch onbeperkte houdbaarheid.

De rijping op fles geeft het witbier zijn onmiskenbare smaak. Hoe langer het bier rijpt, hoe fijner de smaken.

Als eerbetoon aan het moderne craft bier rijpen ze het bier ook in houten vaten. Door verschillende andere ingrediënten te gebruiken, zoals gember, bloemen of pepers, geeft Schneeeule Berliner Weisse een moderne twist.

Meer weten over Schneeeule?

Klik hier maar eens op!
Untappd Facebook Instagram Link