Overtone Brewing Company

English

We hebben de Hop-tovenaars uit Glasgow uitgenodigd voor Just in Baxfest en ze hebben ‘ja’ gezegd! Overtone behoort wat ons betreft tot de beste Schotse brouwerijen (zelfs beter dan die met die hond). Ze maken toffe Sours en Stouts, maar ze zijn vooral bekend van hun te gekke NEIPA’s waar geen enkele concessie aan kwaliteit is gedaan. Maak kennis met hun Weegies op ons Festival!

Wie zijn die lui?

Overtone is in 2018 opgericht in Glasgow door Bowei uit China. Samen met hoofdbrouwer Dan (uit New Hampshire) en Martin (die net uit Nieuw Zeeland kwam) deelt hij de liefde voor craft bier.

Met wortels in New England en Nieuw Zeeland is het geen verrassing dat er vooral New England IPA’s uit de brouwerij rollen. Hierbij vindt Overtone het belangrijk dat alles klopt: gist, water en hop moeten een perfecte harmonie vormen.

Inwoners van Glasgow worden Glaswegians genoemd, of ‘Weegies’. De bekendste bieren van deze Weegies heten daarom ook ‘Weegie’: Weegie, Fancy Weegie en Big Weegie.

Sinds een aantal jaren brouwt Overtone niet alleen IPA’s, maar ook sours en stouts. Een goede aanvulling op hun meer dan uitstekende bieren.

Meer weten over Overtone Brewing Company?

Klik hier maar eens op!
Untappd Facebook Instagram Link