Floem uit Appingedam staat bekend om zijn hop forward bieren. Edwin, de brouwer van Floem, vindt kwaliteit en goede smaak belangrijk. Daarom combineert hij ervaring, onderzoek en inspiratie om tot goed doordrinkbare bieren te komen die in balans en vol van smaak zijn. Als je het ons vraagt horen zijn bieren bij de beste van Nederland en we rekenen hem daarom tot onze goede biervrienden.
Wie zijn die lui?
We kennen Edwin, de brouwer van Floem, erg goed. We kunnen zien dat hij zijn werk erg serieus neemt. Aan ieder bier gaat veel onderzoek vooraf naar bijvoorbeeld waterprofielen, zuurtegraad etc. En dat is te merken in het eindresultaat.
Floem is vernoemd naar een beekje vlakbij Appingedam. Het beekje leverde schoon drinkwater aan het stadje, waardoor het in de jaren 1400 een centrum voor brouwen werd. Edwin wil het brouwen terugbrengen naar Appingedam met een reeks hopbieren. Totdat hij zijn eigen brouwerij in zijn woonplaats heeft, worden zijn bieren in de Baxbier brouwerij gebrouwen.
Meer weten over Floem?