Brasserie de la Senne

English

Brasserie de la Senne stond aan de wieg van de “nieuwe golf” van craft bier in Brussel. Lang voor dat hoppige bieren hip werden waren zij al bezig met deze aromatische bloemen. Hier komt klassiek en modern samen: Tripel, Blond, Pale Ale, Saison – allemaal klassieke stijlen, maar wel met een moderne touch. Ook de bieren van gemengde gisten mag je niet missen!
We zijn vereerd dat we Brasserie de la Senne aan de line-up van Just in Baxfest hebben kunnen toevoegen.

Wie zijn die lui?

Yvan en Bernard ontmoetten elkaar in 2002 op een evenement in Brussel waar Bernard al een bier voor gebrouwen had. Een dik jaar later startten ze hun eigen brouwerij. Deze was zo succesvol dat ze na twee jaar al op zoek moesten naar een andere locatie. Dat duurde nog tot eind 2010. In de tussentijd werd er gebrouwen bij bevriende brouwerijen.

De La Senne wil een echte Brusselse brouwerij zijn. Daarom zijn hun bieren vooral verkrijgbaar in en om Brussel. Hoewel de bieren wel geëxporteerd worden, zijn ze buiten de Brusselse regio alleen te vinden in speciaalzaken.

De la Senne beschouwt het als hun missie om de bittere smaak weer een ereplaats in het dagelijkse smakenpallet te geven. Dat wil niet zeggen dat bitterheid de enige smaak is in hun bieren: alle bieren vormen een eigen harmonieus geheel van aroma’s en smaken afkomstig uit de mout, hop en gist die ervoor gebruikt wordt.

Meer weten over Brasserie de la Senne?

Klik hier maar eens op!
Untappd Facebook Instagram Link